UAZ Profi Hibrid plug-In

Július 10-én  a Nemzetközi Ipari Fórum keretében „INNOPROM”, Jekatyerinburgban, Ulyanovsk Automobile Plant bemutatott egy új kísérleti járművet. A hibrid erőforrással rendelkező jármű az UAZ Profi hibrid plug-in. 

UAz Profi Hibrid 2 UAz Profi Hibrid

Az első prototípus az UAZ hibrid meghajtását bemutató jármű, amely lehetővé teszi, hogy bemutassák az energia elosztására a hibrid áramkör különböző üzemmódjaiban. Kísérleti modell magában foglalja a benzinmotor, starter-generátor egység 84 kW teljesítményű, hajtómotort melynek teljesítménye 105 kW, nyomatéka akár 469 Nm, a nagyfeszültségű akkumulátort (25 kW), kisegítő hajtásra.

Ezen túlmenően, a bemutatott modell bemutatta mindazon rendszereket amelyeket az UAZ beépített vezetés támogatásra, amely például  lehetővé teszi, hogy figyelmeztesse a vezetőt a sáv elhagyásra felismeri a közúti jelzőtáblákat, a járművek és a gyalogosok távolságát. 

A jövőben az UAZ Hibrid erőforrással ellátott járművek képesek növelni a hatótávolságot, egyetlen tank üzemanyaggal akár 1000 km, s Hibrid rendszer ami csökkenti az üzemanyag-fogyasztás.  A jármű teherbírása 1500 kg és 7 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren. Ezen kívül a jármű lesz képes biztosítani akár 100 km tisztán elektromos hajtással való közlekedést. Várható, hogy ezek a modellek felszerelve lesznek egy akkumulátor töltővel, amely támogatja akkumulátortöltést AC és DC módban. Az elektromos hajtás lehetővé teszi a majdnem kétszeres nyomaték karakterisztikát. A hibrid meghajtási rendszer megteremti, hogy az UAZ a legszigorúbb környezetvédelmi követelményeknek és jogszabályoknak is megfeleljen az Európai Unió és más potenciális exportpiacokon.

UAZ tervezet szerint a Hibrid modellek gyártását előreláthatólag 2019-ben kezdik.

 

Bemutató videó:

Forrás: www.uaz.ru

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.